sisteme antifurt magazine
Bazele sistemelor antifurt din magazine (porţi antifurt) “RF”

Sistemele antifurt din magazine bazate pe tehnologia “RF” (radio frecvenţă) sunt cele mai des utilizate sisteme în toate lumea, etichetele flexibile şi detaşabile fiind cele mai mici şi flexibile soluţii de protecţie marfă. Pe lângă inovaţia tehnică, costurile scăzute ale sistemelor antifurt din magazine tip “RF” au ajutat la răspândirea lor.

Cum funcţionează sistemul antifurt din magazine?
Etichetele antifurt flexibile şi detaşabile lipite sau fixate pe produse, conţin un circuit electric şi o antenă miniatură, care răspunde la semnalele emise de porţi antifurt (modul emiţător). Semnalul (răspunsul) emis de etichete este recepţionat de porţi antifurt (modul receptor) şi este procesat digital. La identificarea existenţei unei etichete antifurt, porţile antifurt declanşează o alarmă cu semnal sonor şi luminos.

Porţile antifurt moderne sunt prevăzute cu “procesare digitală a signalelor” pentru diferenţierea mai avansată a semnalelor etichetelor şi zgomotelor externe.

Porţile antifurt sunt amplasate de multe ori la intrări / ieşiri din magazine sau imediat după case de marcat. De multe ori se pune întrebarea, dacă există şi sistem antifurt invizibil. Există, dar nu prea se utilizează, pentru că un sistem antifurt vizibil are un rezultat mult mai bun, are un mesaj pentru hoţi: “Noi suntem atenţi! Nu încearcă să furi de la noi!”


Ban Robert Istvan
Consultant pentru protecţia stocului de marfă expus în magazine.
Quality Trend S.R.L.

Pentru detalii sisteme antifurt magazine puteţi să ne contactaţi aici, sau puteţi completa formularul nostru online aici.