sisteme antifurt magazine10 reguli pentru managementul magazinului de a nu se lăsa de furat

Securizarea magazinelor contra furturilor intenţionate începe de la managementul de magazin şi este cel mai important lucru pentru prevenirea furturilor din magazine.

Cu respectarea următoarelor idei, puteţi îndeplini primul pas pentru prevenirea furturilor:

  1. Personalul: trebuie să aveţi personal necesar pentru a servi clienţii şi pentru a supraveghea magazinul.
  2. Salutare: salutaţi pe toţi clienţii care intră în magazin. Lângă imaginea bună a magazinului, aduceţi la cunoştiinţa cumpărătorilor prezenţa dvs.
  3. Acompaniere: fiţi accesibili pentru toţi cumpărători, nu lăsaţi niciodată magazinul nesupravegheat.
  4. Bonul fiscal: pentru fiecare cumpărător daţi bonul fiscal, este recomandat să-l puneţi lângă marfa cumpărată.
  5. Focus: nu lăsaţi cumpărătorii de a atrage atenţia casierei în timp ce o altă persoană iese din magazin.
  6. Bagaje: implementaţi sistemul de păstrare a bagajelor la intrarea în magazine.
  7. Cod galben: dacă aveţi un suspect, alertaţi colegii discret, şi acompaniaţi cumpărătorul suspect pe tot timpul, cât este în magazin. Puteţi întreba, dacă totul este în ordine, dacă a găsit produsul căutat, dacă puteţi să ajutaţi cu orice, întărind astfel prezenţa personalului.
  8. Înlocuirea etichetelor: casiera pentru fiecare produs trebuie să se uite la preţ, dacă sesizează ceva în neregulă, poate să apeleze la ajutorul colegilor.
  9. Obiecte ascunse: cutii de încălţăminte, cutii cu capac, genţi etc. cumpărate din magazin, trebuie deschise şi verificate: „Vă rog să-mi permiteţi să verific integritatea conţinutului”, etc. Această procedură de control este necesară pentru detectarea unor furturi sub forma obiectelor ascunse în diferite cutii, genţi şi dacă chiar marfa simbolizată pe cutie se află în cutia respectivă.
  10. Adio: luaţi rămas bun de la clienţi şi întrebaţi, dacă a fost totul în regulă pe parcursul cumpărăturii, lângă îmbunătăţirea imaginii magazinului, întăriţi prezenţa dvs. în magazin. Un pas foarte important, pentru că hoţii înainte de a fura, fac o vizită în magazin ca să testeze vigilenţa cumpărătorilor.
Atenţie: managementul magazinului pus la punct, va reduce dar nu va elimina total furturile din magazine. Combinaţi tehnicile de management cu sisteme antifurt avansate.

Faceţi primul pas acum pentru securizarea stocului de marfă!

Ban Robert Istvan
Consultant pentru protecţia stocului de marfă expus în magazine.
Quality Trend S.R.L.

Pentru detalii sisteme antifurt magazine puteţi să ne contactaţi aici, sau puteţi completa formularul nostru online aici.