sisteme antifurt magazine10 reguli de amenajare a magazinelor

Furturi din magazine reprezintă o problemă semnificativă. Estimările pentru pierderi ajung până la 5 % din cifra de afaceri a magazinelor.

Cea mai eficientă cale pentru reducerea furturilor este DESCURAJAREA hoţilor, urmând următoarele reguli:

  1. Intrări: amenajaţi magazinul în aşa fel încât intrarea şi ieşirea să fie diferită. Lângă securitate asta va rezulta şi vânzări ridicate.
  2. Produse organizate: ţineţi magazinul în ordine. Rafturile ţineţi pline şi organizate, pentru a observa cu uşurinţă lipsa unui produs.
  3. Vizibilitate: amenajaţi rafturile şi sistemele de expunere în felul ca să permită cea mai bună vizibilitate pentru personal. Asiguraţi iluminarea necesară în magazin.
  4. Sub lacăt: ţineţi produsele mici şi scumpe lângă case de marcat sau în vitrine închise.
  5. Cabină de probă: limitaţi numărul articolelor care pot fi luate în cabină de probă. Verificaţi dacă în urma probelor au rămas umeraşe şi/sau ambalaje.
  6. Afişe: puneţi afişe cu mesaje de descurajare pe locuri vizibile („AICI, hoţii pot cumpăra biletul de intrare în închisoare” etc.)
  7. Punctul de vânzare: amenajaţi magazinul, întrucât ieşirea să fie cât mai aproape de punctele de vânzare. Nu lăsaţi niciodată punctul de vânzare nesupravegheat. Nu expuneţi produse de vânzare la ieşire, după punctele de vânzări.
  8. Ieşiri: blocaţi ieşirile la case de marcat dacă acestea nu sunt în funcţiune.
  9. Ieşiri personal: nu lăsaţi deschise ieşirile pentru personal şi ieşirile de magazie.
  10. Sisteme de securitate: utilizaţi sisteme antifurt magazine pentru protecţia mărfurilor.
Amenajarea magazinului bine gândită va reduce semnificativ furturile.
Combinaţi tehnicile de amenajare a  magazinelor cu managementul potrivit.

Ban Robert Istvan
Consultant pentru protecţia stocului de marfă expus în magazine.
Quality Trend S.R.L.

Pentru detalii sisteme antifurt magazine puteţi să ne contactaţi aici, sau puteţi completa formularul nostru online aici.